Historik

I början på 1930-talet bodde en präst i svenska kyrkan, Knut Norborg, hans unga hustru Käthe och deras fyra små barn under skolåldern på landsbygden i Södra Västergötland. Knut var vid sidan av sitt prästämbete mycket intresserad av journalistik och hade startat ett litet förlag, vars inkomster helt gick till välgörande ändamål.

Käthe hade medfödda konstnärliga anlag. Hon älskade att rita och måla. De båda makarna hade länge resonerat om att de tyckte svenska julkort var alltför banala. Det fanns så få julkort som förmedlade det verkliga julbudskapet. Året 1931 gjorde de slag i saken. Käthe målade 6 julkort som Knut gav ut på sitt förlag. De såldes första året i 30 000 exemplar. Käthe fortsatte att måla 6 nya julkort varje år i 35 år i följd. Senare målade hon även blomsterkort. Hon gick bort hösten 1978. Under årens lopp har över 8 miljoner kort målade av Käthe Norborg spritts i vårt land. Det har nu gått över 30 år sedan Käthes jul- och blomsterkort slutade produceras.

1994 startade Karin och Håkan Andersson en nyproduktion av Käthes kort. Sedan 2011 drivs företaget av Håkan. Vi glädjs åt att så många fortfarande tycker om och efterfrågar korten.

Håkan Andersson
Håkan Andersson, Käthe Kort AB

Knut och Käthe NorborgKarin Andersson